balans's Blog

My Links

Blog Stats

Archives

Image Galleries

Laneuvelle herfstvakantie 2007

 

 

 

 

 

 

Dit keer geen groot verhaal over het wel en wee in Laneuvelle. Bert is alleen heen geweest en is na een week versterkt door de komst van mijn neef Aswin. Ik heb vanaf de zijlijn het één en ander meegekregen. We hadden besloten dat Bert een keer zonder de aanwezigheid van de kinderen een paar klusweken zou aangaan. Ik zat dus in Nederland en ondanks de logica van het plan, ongestoord door kinderen en gezinsverplichtingen kunnen aanpakken, heb ik wel een paar keer met pijn in het hart zitten denken aan hoe het in laneuvelle zou zijn. Net als in Holland prachtig weer, en de fruitoogst was groot. Dit jaar geen gescharrel rond de notenboom voor mij.

 

 

 

             

 

                      Een deel van de appeloogst                                           noten

 

Ik sjeesde met de bakfiets heen en weer om Azir naar school te brengen en om Eluaan te laten wennen op de creche. Gelukkig was het de tweede week herfstvakantie en was het rondvliegen minder. Helaas wel 3 dagen geveld door de griep met hoge koorts, maargoed, met kinderen gaat het leven gewoon door. Zo stond ik cakejes te bakken met Azira, terwijl mijn maag alle kanten opdanste. Het was voor Azir wel jammer dat we die dagen weinig buiten zijn geweest, maar ze heeft zich gelukkig ook goed vermaakt op het pleintje naast huis met een aantal gevonden takken en wat speelgoedjes die steevast meegingen in haar handtasje.

We hebben 2 fijne meiden weekjes gehad.

 

 

 

                                                

 

                                                                 Azira en Eluana

 

Vanuit Frankrijk bereikten mij verhalen waaruit grote vorderingen waren op te maken. Boven is alles leeggehaald. Bovendien heeft Bert in de bovenvoorkamer een nieuwe vloer gelegd en is het plafond daar verwijderd.

 

 

 

      

 

                             nieuwe vloer bovenvoorkamer                         plafondloze bovenvoorkamer

 

Dit plafond bestond uit een laag zachtboard welke tegen de balken was aangespijkerd en, bovenop de balken, uit een laag eiken planken welke als hooizolder heeft dienstgedaan. In één van de vorige verslagen is te zien hoe we die hebben leeggeruimd en opgeschoond. Het verwijderde materiaal kon afgevoerd worden door het raampje boven.

 

 

 

                          

 

                                                              Werk in uitvoering

 

 

Ook de bovenachterkamer is voorzien van zo’n zelfde vloer. Aswin heeft de te laag hangende balken in de bovenachterkamer verwijderd. Groot respekt hiervoor want die eiken jongens wegen niet niks! Gelukkig hebben we een heleboel balken overgehouden aan het boomstammen avontuur jaren terug. We hebben toen zo’n 60 boomstammen kunnen kopen via een bevriende boswachter. Deze zijn later tot planken en balken verzaagd door een andere vriend met een mobiele zagerij. Aswin heeft uit die stapels een aantal lange balken uitgezocht en deze als stut gebruikt bij het verwijderen van de eiken balken.

 

 

 

     

 

                de drie uitgerangeerde eiken jongens                                     balkloze bovenachterkamer

 

En tot slot is er een werkvloer gelegd op één van de voormalige hooizolders boven de badkamer. Via deze zolder is de bovenachterkamer te bereiken door een opening in de muur welke ik ooit heb staan “open peuteren”. Via deze zolder zullen ook materialen voor de verdere constructie en inrichting van de bovenkamers aangevoerd moeten worden, dus een stevige vloer is geen overbodige luxe. Tot nu toe was het steeds grote stappen maken over open delen in de vloer en lopen over deels losliggende planken.

 

 

 

       

 

                 wiebelige vloer voor                                             strak vloertje na

 

Een goed bevriende kunstenares, Carla Peperkamp, check her out, www.carlapeperkamp.nl!!! heeft voor ons twee nieuwe ooievaars gemaakt. Eén daarvan heeft Bert inmiddels op één van de pilaren bij het toeganghek naar de cour geplaatst.

 

 

 

                 

                                 

                                                              nieuwe ooievaar                                                     

 

En gelukkig bleef er tussen de bedrijven door nog wat tijd over voor een wandeling en voor het genieten van de pracht van het dorp en de omgeving.

 

 

 

 

 

 

 

                                            

 

posted on Wednesday, January 09, 2008 12:29 PM

Feedback

No comments posted yet.

Post Comment

Title  
Name  
Url
Comment   

ATTENTION: the code you need to copy is CaSe SeNsItIvE and is required to prevent spam.
Enter the code you see: